Wat gaan we doen?

ICCM-Africa Conferentie

Tijdens de ICCM-Africa conferentie zullen we drie workshops verzorgen. Te noemen: “OpenStack”, “Puppet” en “WordPress”. In elke workshop zullen we proberen Afrikaanse zendelingen uit te leggen hoe ze deze ICT techniek kunnen gebruiken in hun zendingsveld. Bijvoorbeeld bij het verspreiden van het Evangelie of het geven van onderwijs. Afrikaanse zendelingen zijn erg gemotiveerd voor hun zendingswerk, maar het gebrek aan kennis over de juiste tools voor hun zendingsveld ontbreekt. Daarom is onderwijs in ICT erg belangrijk. Bij het ontwikkelen van de juiste bronnen kunnen doelen sneller en
beter behaald worden.

Workshop “OpenStack”

In deze workshop gaan we IT zendelingen vertellen wat OpenStack is en hoe ze dat kunnen inzetten voor hun zendingswerk. OpenStack is een cloud software waarmee je je eigen inhouse cloud oplossing kunt maken, ook wel private cloud genoemd. OpenStack mag gezien worden als een serieuze alternatief op de public cloud oplossingen van bijvoorbeeld Amazon en Google Cloud. OpenStack is een mooie oplossing voor zendingsorganisatie die overwegen om naar de cloud te stappen maar dit niet durven vanwege de gevoelige data dat ze hebben. In de workshop zullen we een demo geven van OpenStack en iets meer vertellen over de achtergrond OpenStack

 

Workshop “Puppet”

In deze workshop gaan we IT zendelingen vertellen over Puppet. Puppet is een software configuratie management tool die men kan gebruiken om servers te beheren en tec onfigureren. Ook voor klein gebruik kan Puppet handig zijn om bijvoorbeeld de configuratie op elke server overal identiek te laten zijn. Voor het project KingdomIT Box willen we ook kijken of we Puppet kunnen inzetten voor het beheer op afstand. Doordat er veel mogelijk is met Puppet is het een ideale tool om in te zetten in het zendingsveld.

 

Workshop “WordPress”

In deze workshop zullen we IT zendelingen uitleggen en trainen hoe ze WordPress kunnen gebruiken bij het maken van een website. Een website is handige tool voor het verspreiden van het Evangelie of Onderwijs. In deze Workshop gaan we aan de hand van opdrachten de zendelingen trainen om WordPress te gebruiken. Voor deze training gaan we onze zelfgemaakte lab omgeving inzetten die we ook gebruikt hadden tijdens de Tech2Goal training in Nigeria.

 

 

KingdomIT Box

We zullen onze tijd ook gebruiken om de KingdomIT Box te promoten door het geven van trainingen aan (toekomstige) gebruikers van de KingdomIT Box. Dit doen we om zo meer grond te kunnen krijgen om de KingdomIT Box uit terollen in het zendingsveld. Tijdens deze training zullen leraren of voorgangers meer te weten komen over het gebruik van de KingdomIT Box en het gebruik er van, om zo te leren hoe ze de Box kunnen gebruiken bij het verspreiden van het Evangelie en onderwijs in plaatsen waar geen stroom of internet voor handen is.

 

 

 

Waar en wanneer wordt het project gehouden?

The project will be held from 12th till 23th April 2016. Mainly in Nairobi (capital city of Kenya). However, we will also reach out to other locations in Kenya.

Locations

  • ICCM Africa, BTL Christian International Centre in Nairobi

 

 

 

 

Waarom dit project?

De toegang tot het Evangelie en goed onderwijs is niet voor iedereen beschikbaar. Mensen hebben niet genoeg kennis om IT op de juiste manier te gebruiken, en vaak word technologie inefficiënt gebruikt. Daarom willen we de Afrikaanse zendelingen, pastors en tieners trainen in hun relatie met Jezus Christus. KingdomIT wil dit doen door middel van informatietechnologie (IT). Door onze workshops op de ICCM-Africa conferentie, het uitleggen van deKingdomIT Box krijgen zij diverse handvatten voor het verspreiden van het evangelie en het opdoen van kennis.

Project Plan

Het heel project is uitgeschreven in een Project Plan welke u hier kunt lezen:

Klik hier voor het: Project Plan